zondag 4 november 2007

5 november = showtime

Het is tijd.

Het is tijd voor de Ron Paul Campaign om definitief de grijze zone te ontstijgen waarin zij zich nu bevindt, vast als zij als het ware lijkt te zitten in de schemering tussen fictie en realiteit.

Het lijkt fictie zo fris, eerlijk en bijna surreeel is het beleid dat wordt voorgesteld, en toch is het realiteit als je kijkt naar het succes op Internet en contributies aan de campagne; je denkt fictie elke keer weer dat Ron Paul de straw polls wint alsmede de post-debat peilingen, en toch is het realiteit dat de resultaten in nationale peiling nog benedenmaats zijn; fictie schijnen de aanvallen op de persoon en campagne van Ron Paul vanuit allerlei hoeken bijna te zijn, realiteit de tientallen duizenden mensen over de hele wereld die elke week vergaderen, de campagne bespreken en actie plannen ter ondersteuning van Ron Paul.

5 november is de dag dat deze frictie tussen fictie en realiteit op haar einde zal lopen.

5 november is omgedoopt tot dag voor de grootste "money bomb" aller tijden, een lawine aan campagnecontributies. Het initiatief, geestekind van een Paulestijn/Pauliet, dus niet vanuit het officiele campagneteam, bestaat uit het volgende: zorgen dat 100.000 personen elk $100 geven in 1 dag voor een totaal van $10 miljoen. Zo zal Ron Paul de media compleet gek maken door hen 'dwingen' meer en eerlijker tijd aan hem te besteden, hem hopelijk tot "top-tier candidate" bombarderen (dat is ie natuurlijk al, maar niet volgens mainstream media), en zal de dag de geschiedenis ingaan als de grootste politieke donatie van individuen aller tijden. Voorlopig is de teller blijven steken op zo'n 17.000 man en is de website meer dan 250.000 keer bezocht. Aangezien er nog maar 1 dag te gaan is, zal het huzarenstukje dan nog wel lukken? Ik denk van wel. Ten eerste, zoals met elk initiatief, komen mensen pas op het laatste moment op gang, dus zouden er vandaag zomaar enkele duizenden mensen extra zich kunnen aanmelden. Ten tweede, er zijn al enkele experimenten met money bombs gehouden en die waren zeer succesvol, aangezien ondanks dat slechts enkele honderden mensen een 'elektronische' belofte hadden gemaakt er toch zo'n $150.000 dollar werden opgestreken. Dit doet mij denken dat hetzelfde mechanisme het succes van de 5 november money bomb zal bepalen: degenen die beloven te geven doneren veelal veel meer dan het toegezegde bedrag en ook staan er zeer veel mensen op de zijlijn te wachten, omdat zij weten van het initiatief en nieuwsgierig zijn en/of geen belofte van betaling willen maken. Deze laatste categorie zal, zodra de teller goed begint te lopen, als een bezetene doneren vanwege het entusiasme voor de campagne.

Toch ben ik van mening dat nog een andere factor, meer dan al het andere samen, het succes van de dag zal betekenen: de irrationaliteit van de mens. Veel mensen hebben dus geen toezegging tot betaling willen doen, maar zullen toch doneren. Veel mensen zullen dus aan de zijlijn staan toe te kijken (de meer dan 250.000 mensen die de website hebben bezocht, alsmede de meer dan 60.000 meetup leden, alhoewel deze getallen zeker in elkaar overlopen) en zullen de data van de ontelbare grafieken, zowel officieel and onofficieel, in de gaten houden, en zodra de gegevens volslagen de hoogte in schieten, zal er een gigantische rush zijn om te doneren. Hier begint volgens mij de magie. Ik ben stellig overtuigd van het feit dat elk individu een blijvende en belangrijke bijdrage wil leveren aan deze aarde. We willen graag dat iemand in de toekomst zich nog zou herinneren wie wij waren, graag middels velen, maar tenminste 1 goede daad op het juiste moment en daarmee onze stempel drukken. Het is vanwege dit oerinstinct, deze diepe maar o zo sterke stroming in ons gedachtengoed dat 5 november een daverend succes zal blijken. Ik voorzie een tsunami aan donaties want iedereen wil meedingen, anoniem of niet, aan het 'goede' in de geschiedenis.

Wie van jullie zou participatie weigeren in de geschiedenis van de wereld, de geschiedenis van de mens, de geschiedenis van de politiek, de geschiedenis van de Verenigde Staten, als de grootse offers die van jullie verwacht worden enkele kliks op het Internet zijn voor een spoedoverboeking?

Da's andere koek dan het bloed, zweet en tranen van de revoluties van weleer.


Francesco

3 opmerkingen:

transhindu zei

Goed stuk!

neonman zei

rEVOLution!!!
meer dan 4 miljoen dollar in 1 dag

Daniel Lichtenberger zei

Fellow Ron Paul Supporters:

Join us in Strasbourg, France, December 15-16 to brainstorm how to help the Ron Paul Revolution and organize.

AmericansInEuropeForRonPaul@gmail.com