zaterdag 11 augustus 2007

Voorspelling: Ron Paul gaat winnen in Iowa !


Nog nooit tevoren zijn er zoveel Amerikanen en anderen in de VS en daarbuiten geweest die de Iowa straw poll in de gaten houden, slechts uren voordat deze start.
Duidenden kiezerss, al dan niet inwoner van Iowa, hebben zich al verzameld in Ames, IA voor slechts één reden: de boodschap van vrijheid, voorspoed en vrede, dat alles dank zij Ron Paul die daarvoor de afgelopen 20 jaar gestreden heeft in het US congres.

Degenen die net 18 jaar zijn, kunnen voor het eerst in hun leven getuige zijn van een een zeer smakelijke en plezierige ervaring in de politiek. Dat geldt ook voor vele jonge stemmers van 19 of 20 jaar die de laatste keren weigerden deel te nemen aan verkiezingen; ook zij kunnen een mooie toekomst ontdekken. Dit zijn hoofdzakelijk de kiezers die uiteindelijk de sleutel voor het Witte Huis aan Ron Paul kunnen bezorgen.
Vele mensen hebben uitgesproken dat ze nog nooit van de Iowa straw poll hadden gehoord. Sommigen vertelden dat ze het wel kenden, maar dat het hen niet interesseerde omdat ze de politiek meer dan zat waren (hmmm - komt me bekend voor, lijkt Nederland wel...)

Sinds Ron Paul zijn kandidatuur heeft aangekondigd voor het presidentschap van de VS, lijkt het erop alsof iedereen enthousiast is over de Iowa straw poll, en dat maakt van Iowa ineens een populaire staat.

Wat is een straw poll eigenlijk ?
Kort gezegd is het een grootschalige, wetenschappelijk bepaalde publieke opinie over de validiteit van een kandidaat die voor een gekozen functie gaat, zoals bijvoorbeelde de Oval Office (Witte Huis). De straw poll wordt verwerkt als een voor-verkiezing om te kwalificatie van een kandidaat te bepalen. Kiezers mogen hun stem uitbrengen voor een kandidaat van wie zij denken dat hij het beste is voor het land. Men moet een kaartje kopen om te mogen stemmen. Door een kleine hoeveelheid geld te besteden kan men aantonen dat men écht in een kandidaat gelooft.

Ron Paul is nu zo populair geworden, dat zelfs een 10-jarig kinf bij het horen van de naar begon te glimlachen.

Wat een fantastische tijd voor de VS om een moedig man als Ron Paul te hebben !
Volgens sommige politieke experts in de VS en elders is Ron Paul niet alleen een dokter, congreslid en ambtenaar, hij is ook een van de beste wetenschappers, probleemoplossers en voorspellers. Wij zeggen dit alles niet om hem te flatteren, maar deze waarheid is gewoon voorhanden. Zijn politieke en professionele geschiedenis bewijst dit in feite.

Teenagers en jonge kiezers die geboren en getogen zijn in een onderdrukkende omgeving ontstaan dank zij oorlogen en conflicten middels regels en een duur leven worden er aan herinnerd dat er naast Ron Paul nog vele andere goede Amerkikaanse politici zijn. Deze mensen wachten op het moment dat Ron Paul eerlijke verslaggeving krijgt door de massa-media, of wordt gekozen als president van de VS voordat zij te hulp kunnen schieten om de VS weer terug te brengen tot het 'paradijs op de wereld'.
Ron Paul is niet geinteresseerd een heerser te worden zoals sommige andere kandidaten, maar een echte leider die ieders individuele geluk hoog in het vaandel heeft staan.

Rond 52% van de Amerikaanse kiezers denken dat geld hun beslissing in het ondersteunen van een speifieke kandidaat niet zou mogen beinvloeden. Het woord is nu aan alle Amerikanen !

Engelse text

Geen opmerkingen: