vrijdag 10 augustus 2007

Iowa Straw Poll op 11 augustus


Aanstaande zaterdag 11 augustus vindt de 'straw poll' in Iowa plaats. Een 'straw poll' is eigenlijk een soort test om te zien uit welke hoek de wind waait, in dit geval met betrekking tot de presidentsverkiezingen van 2008. Zaterdag is dus een belangrijke dag voor Ron Paul, en wel vanwege een aantal redenen.

Er is nogal wat belangstelling van de pers, en de ogen van de natie zullen voor één dag gericht zijn op Iowa, al met al een geweldige mogelijkheid voor Ron Paul om zijn sterke punten en zijn publieke ondersteuning het aan de gehele VS te laten zien.

Het succes van de straw poll is ook een sterke aanwijzing op het succesvol kunnen zijn bij de caucus, de interne voorverkiezing van de Republikeinse Partij in het geval van Ron Paul. Dat is de volgende grote stap op weg naar het Witte Huis. Kandidaten die niet goed presteren bij de straw poll treden meestal kort nadien terug van de race om het Witte Huis.

Omdat de straw poll de fysieke aanwezigheid van mensen verlangt en ze er ook voor moeten betalen, wordt dit gezien als een betere representatie voor de ondersteuning van een kandidaat dan een telefonische enquete, die geen echt initiatief vanuit de supporter verlangt.

We gaan de ontwikkelingen in Iowa dit weekend op de voet volgen !

2 opmerkingen:

Fabio Bossi zei

I do not understand dutch, but should`nt it be 11th of August?

Cheers from Munich!

Fabio

Andre zei

Of course. 11 August, correct.